Internet Safe & Fun
geef workshops in scholen
Hoe werkt het?
Dankzij Internet Safe & Fun zal u leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar bewust kunnen maken over een veilig internetgebruik via ludieke workshops.
U engageert zich om op een vaste actiedag workshops te geven in een vooraf ingeschreven school of een school van uw keuze.
Uiteraard zal u vooraf een training van Child Focus ontvangen, waarop u verneemt hoe u de workshop het best begeleidt. U zal vernemen via uw werkgever wanneer de training zal plaatsvinden.
Hoe deelnemen?
Maak hieronder een account aan, die u toegang geeft tot uw persoonlijke dashboard. U kan er een school kiezen. Staat de school die u wil kiezen, niet in de lijst? Dat betekent dat deze school nog geen klassen heeft ingeschreven. Neem in dat geval contact op met de school en vraag hen een account aan te maken en klassen toe te voegen via www.internetsafeandfun.be, onder de rubriek ‘Scholen’.
Vragen? Neem contact op met de Internet Safe & Fun-verantwoordelijke binnen uw organisatie of mail naar training@childfocus.org.
Concreet
De workshops vinden twee keer per jaar plaats op vaste actiedagen. Een in maart en een in oktober.
Doelgroep
Kinderen van het 5de en het 6de leerjaar
Duur
100 minuten
Taal
Nederlands, Frans, Engels
Prijs
Gratis
Volgende Workshop
10 oktober 2024
Veelgestelde vragen
Dat kan als de school zich nog niet ingeschreven heeft voor die specifieke actiedag. Ze kunnen dat eenvoudig doen via de site: https://internetsafeandfun.be/nl/scholen/. Staat de school nog niet in de lijst van het platform, dan mogen ze een mail naar training@childfocus.org met de naam van de school, postcode en gemeente.
Als je een school en klas(sen) gekozen hebt, dien je zelf contact op te nemen met leerkracht(en) om volgende zaken af te spreken:
– De uren waarop de workshops zullen plaatsvinden (reken 2 lesuren per workshop)
– Handig dat leerkracht klas al schikt in een U-vorm.
– Vraag de leerkracht om vooraf het materiaal af te drukken.
– Vraag per groepje van 3/4 een rode en groene stift te voorzien.
– Vraag de leerkracht de kinderen naamkaartjes te geven zodat je leerlingen kan aanspreken met naam.
– Vraag de leerkracht om een scherm voor de powerpoint te voorzien.
In dit geval dien je een ander e-mailadres te gebruiken voor je inschrijving als vrijwilliger. Er is slechts 1 account per e-mailadres mogelijk op het platform.
Dat kan maar via het platform kan slechts 1 vrijwilliger de school kiezen. Stuur ons een mailtje naar training@childfocus.org zodat we op de hoogte zijn.
Je kan het materiaal op het platform pas zien staan als je effectief aangemeld bent.